IRT 3000

Sadržaj

I4.0 update

11.07.2017

Spomoću najnovijeg rješenja Rexrotha svoje stare strojeve možete jednostavno učiniti pogodnijima za Industriju 4.0. U tvornici Rexrotha u Hamburgu već su se tijekom testnog pogona troškovi vezani uz kvarove smanjili za 25 %.

Kada govorimo o Industriji 4.0, najčešće zamišljamo najnoviju proizvodnu liniju.

Većina poduzeća ima strojeve u pogonu, ali im nedostaje samo jedna stvar: njihov priključak na mrežu. Rexroth s novim IoTGateway-em nudi odgovarajuće rješenje kako bi vaši postojeći strojevi mogli biti priključeni na mrežu. S ovim rješenjem moderan nadzor za praćenje stanja može jednostavno i brzo biti priključen na mrežu, čak i naknadno.

 

Brzi retrofit

IoT Gateway je prije uvođenja na tržište testiran u tvornici u Hamburgu, gdje se proizvode hidraulični ventili. U ovoj tvornici je Fabian Borowski odgovoran za sve poslove vezane uz Industriju 4.0: „Za pripremu pogona zahtjevima budućnosti priliku vidimo u digitalizaciji proizvodnje. U slučaju reorganizacije uvijek moramo uzeti u obzir ekonomičnost.” Njegovom timu izuzetno je važno da hardvere i softvere prilagodi postojećim sustavima uz korištenje najmanje moguće energije.

IoT Gateway montiran je na testnu klupu iz 2007. godine, koji analizira zagađenost čestica i strugotina ventila. „ Zahvaljujući konfiguraciji na internetskoj bazi, osoba za održavanje je bez znanja programiranja za pola dana obavila proces stavljanja u pogon” – priča Borowski. Sve do sada nadogradnja tradicionalne tehnologije u prosjeku je trajala tjedan dana.

 

Održavanje prema potrebi

S pomoću IoT Gateway-a testnu klupu su u Hamburgu u potpunosti integrirali u sustave za upravljanje proizvodnjom. Uređaj podatke o senzorima šalje Production Performance Manager softveru, koji je razvio Bosch Software Innovations, a softver nadzire čistoću filtara te pohranjuje podatke o količini čestica i vode u ulju. Rezultate prikazuje na transparentan način te automatski prosljeđuje nadležnom kolegi koji na taj način može zamijeniti prljavi filtar. Od sada preinačena testna klupa kontinuirano daje kvalitetne podatke, što odgovara vrlo važnim zahtjevima kupaca. Preventivno održavanje smanjuje vrijeme stanke te istovremeno smanjuje vezane troškove za 25 %. Borowski: „Troškovi naknadnog priključivanja na mrežu vrate se za 18 mjeseci – stoga ćemo s pomoću IoT Gateway–a još 23 testne klupe priključiti na mrežu. “

 

Képaláírás: Zahvaljujući  jednostavnoj internetskoj konfiguraciji priključak postojećih strojeva na mrežu može se obaviti brzo.  

 

ar©tur 2016