IRT 3000

Sadržaj

Henkel na konferenciji METALDAYS

08.06.2017

Henkel predstavio inovativna rješenja za obradu površina na regionalnoj konferenciji METALDAYS

Konferencija Metaldays o suvremenim tehnologijama obrade metalnih površina održana je u jedinstvenom okruženju hotela Izvor u Aranđelovcu, 16. i 17 svibnja. Na svečanom otvaranju konferencije više od 150 sudionika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije pozdravio je potpredsjednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić.  „Metalna industrija je važna za evropsku budućnost Srbije“ naglasio je Miletić i dodao da kompanije u ovom sektoru imaju razvojnu šansu i mogućnost za povećanje konkurentnosti s obzirom na to da su vezana za izgradnju, održavanje i revitalizaciju energetskih sistema, prometne infrastrukture i infrastrukture u svim drugim oblastima, kao i proizvodnju opreme za grane koje su strateški važne za privredu Srbije.

Na konferenciji su predstavljene tehnološke inovacije za metalnu industriju. Sudionici konferencije, predstavnici poduzeća poput proizvođača kućanskih uređaja, HVAC uređaja, automobilskih dijelova, metalnih konstrukcija, poljoprivredne mehanizacije, metalne galanterije i mnogi drugi, imali su priliku upoznati se s novitetima na području pripreme, obrade, premazivanja i zaštite metalnih površina.

Vladimir Radulović, direktor prodaje jedinice General Industry tvrtke Henkel Srbija, istaknuo je da uspjeh ove konferencije pokazuje da su poduzeća u našoj regiji prepoznala važnost držanja koraka s tehnološkim inovacijama na području obrade metalnih površina. „Partnerstvo s dobavljačima poput Henkela može pomoći kompanijama da podignu kvalitetu i konkurentnost svojih proizvoda, optimiziraju proizvodne procese te smanje troškove i utjecaj na okoliš.“ Rekao je Radulović i dodao „Cilj skupa je da novim tehnologijama i rešenjima sami sebi omogućimo da budemo konkurentni na tržištu, a posebno inozemnom. Bez kvalitete danas nije moguće nastupati na svjetskom tržištu.“

DJI_0008

Osim konferencijskog dijela u hotelu Izvor, organiziran je i posjet obližnjoj tvornici Stublina, vodećem proizvođaču aluminijskih okova, ručica i kvaka za stolariju, gdje su sudionici imali priliku vidjeti na djelu rješenja i proizvode svih pet tvrtki organizatora.

Konferenciju METALDAYS organiziralo je pet renomiranih tvrtki, vodećih dobavljača metalne industrije:

Henkel – funkcionalni premazi, pred-obrada i čišćenje u industriji obrade metala

Rösler – vibraciona opreme i oprema za pjeskarenje

Wagner – oprema za nanošenje boja i premaza

Tiger – praškaste boje i premazi za industriju

Mankiewicz – tekuće boje za industriju

 

 

ar©tur 2016