IRT 3000

Sadržaj

U travnju obujam građevinskih radova 15 posto veći nego lani

05.07.2024

Obujam građevinskih radova u travnju je bio veći za 15 posto nego u istom lanjskom mjesecu, dok je u odnosu na ožujak porastao za 0,3 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) koje prenosi Tportal.hr.

3. Građevinski radovi, foto Pixabay
Foto: Pixabay

Podaci DZS-a, prema kalendarski prilagođenim indeksima, pokazuju da je u travnju obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 21,2 posto na godišnjoj razini, dok je obujam radova na ostalim građevinama bio veći za 5,2 posto. Na mjesečnoj je razini, pak, u travnju obujam građevinskih radova na zgradama bio veći za 1 posto, dok je na ostalim građevinama bio manji za 0,6 posto.

U travnju je 62 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 38 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 56,1 posto, a na ostalim građevinama 43,9 posto radnih sati. Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prva četiri mjeseca ove godine obujam građevinskih radova porastao za 16,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 22,4, a na ostalim građevinama za 6,2 posto, piše Tportal.hr.


Izvor: Tportal

ar©tur 2021