IRT 3000

Sadržaj

AD Plastik Grupa u prvom kvartalu s neto dobiti od 1,07 milijuna eura

15.05.2024

AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, prenosi portal Lidermedia.hr.

2. AD Plastik foto Unsplash
Foto: Unsplash

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini grupacije iznosila je 3,69 milijuna eura, 31,9 posto više u odnosu na prvi lanjski kvartal.Iz te kompanije koja se bavi proizvodnjom plastičnih dijelova za automobilsku industriju, istaknuli su da objavljeni rezultati poslovanja potvrđuju nastavak oporavka kompanije i automobilske industrije, a da su osnovni razlozi rasta poslovnih prihoda većim dijelom vezani uz ranije najavljivani početak realizacije novih projekata. „Iako je ova godina u znaku početka serijske proizvodnje i to dvadeset i jednog novog projekta, njihov puni utjecaj na profitabilnost i iskorištenost kapaciteta bit će razvidan u zadnjem tromjesečju ove godine, odnosno u sljedećoj godini. Za većinu projekata planiran je početak serijske proizvodnje u prvoj polovini godine, ali njih šest će početi sa svojom serijskom proizvodnjom u zadnjem tromjesečju, kada će i ranije započeti projekti dosegnuti razine ugovorenih količina proizvodnje. Spremni smo i u potpunosti usredotočeni na industrijalizaciju te kvalitetnu pripremu i realizaciju navedenih projekata“, rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe, u izjavi koja se prenosi u priopćenju. Dodao je da su osnovni ciljevi u idućem razdoblju i dalje očuvanje financijske stabilnosti, povećanje iskorištenosti kapaciteta i profitabilnosti te uspješna realizacija novih projekata. Pritom su, naglasio je Došen, snažno usmjereni na unaprjeđenja u područjima razvoja i automatizacije procesa.
U kompaniji ističu da su pripreme za serijsku proizvodnju i industrijalizacijske aktivnosti u punom jeku, što se odražava na angažman kadrova, iskorištenost proizvodnih kapaciteta za provedbu proba, povećane troškove i zaduženost. Smanjenje zaduženosti očekuje se s početkom serijske proizvodnje svih projekata što je planirano do kraja godine. Prodajne aktivnosti kompanije su i dalje intenzivne i usmjerene na europsko tržište, a trenutno su u tijeku pregovori i ponudbene aktivnosti, prenosi Lidermedia.hr.


Izvor: Lidermedia.hr.

ar©tur 2021