IRT 3000

Sadržaj

Rijeka Gateway je potpisala ugovor o suradnji s riječkim Pomorskim fakultetom

10.05.2024

Rijeka Gateway, tvrtka koja u riječkoj luci ulaže 380 milijuna eura u najmoderniji, daljinski upravljani kontejnerski terminal u ovom dijelu Europe, potpisala je ugovor o suradnji s Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, prenosi Energetika-net.com.

3. Rijeka Gateway, foto web Rijeka Gateway
Foto: web Rijeka Gateway

Ugovor su na 11. Danu karijera Pomorskog fakulteta uime tvrtke Rijeka Gateway potpisali predsjednik Uprave Peter Corfitsen te član Uprave Tomislav Žunić, a u ime Pomorskog fakulteta dekanica Ana Perić Hadžić.
Cilj ove suradnje je potaknuti razmjenu znanstvenih i stručnih ideja te podršku u razvoju studijskih programa, a studentima Pomorskog fakulteta se otvara i prilika sudjelovanja u mentorskom programu 'Gateway to success'. Mentorski program omogućava studentima da uče i rade na najnaprednijoj tehnologiji, ali i da iz prve ruke vide sofisticiranu organizaciju jednog modernog terminala. Suradnja će otvoriti nove mogućnosti razvoja za mlade kadrove u pomorstvu te špediciji i logistici u internacionalnom okruženju, a oni najistaknutiji dobit će odmah i priliku za zapošljavanjem i razvojem svoje karijere u području logistike, upravljanja brodovima i posadom te brokerskih aktivnosti. Terminal Rijeka Gateway otvorit će 300 radnih mjesta za stručnjake različitih profila. Novi terminal u Rijeci bit će iznimno tehnološki sofisticiran, bit će jedini terminal u ovom dijelu Europe opremljen daljinski upravljanim dizalicama, automatskim ulazima na terminal kroz optičko prepoznavanje znakova (OCR tehnika), tehnološki naprednim IT sustavom za upravljanje terminalom te gotovo cjelokupno opremljen električnom opremom kako bi se maksimizirala održivost i put prema dekarbonizaciji, prenosi portal Energetika-net.com.


Izvor: Energetika-net.com

ar©tur 2021