IRT 3000

Sadržaj

Siemens Hrvatska predstavio industrijski metaverzum

05.02.2024

Siemens, lider u tehnološkoj industriji na područjima automatizacije i digitalizacije u procesnoj i proizvodnoj industriji, inteligentne infrastrukture za zgrade, distribucije energetskih sustava i pametne mobilnosti, predstavio je industrijski metaverzum koji osigurava konkurentno i održivo poslovanje kompanijama svih veličina, piše Lidermedia.hr.

1. Siemens Hrvatska foto Pixabay
Foto: Pixabay

Na događaju ‘Shaping tomorrow, today‘, koji je okupio gotovo 400 poslovnih partnera iz cijele Hrvatske, iz Siemensa su industrijski metaverzum predstavili kao virtualni svijet koji se gotovo ne razlikuje od stvarnosti te omogućuje ljudima da rade uz pomoć umjetne inteligencije, u stvarnom vremenu, kako bi riješili izazove stvarnog svijeta. Kako prenosi Lidermedia.hr, Metaverzum osigurava suradnju različitih kompanija i timova bez obzira gdje se oni nalaze, a zahvaljujući tome će kompanije moći brže, lakše i jeftinije razvijati održive proizvode. Procjenjuje se da će upravo zahvaljujući prednostima industrijskog metaverzuma kompanije tijekom proizvodnje uštedjeti do 40 posto energije, zatim do 50 posto potrebnih materijala za proizvodnju, te s druge strane podići produktivnost za 20 posto.

Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska, istaknula je u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, suočeni s drastičnim posljedicama klimatskih promjena i rastom troškova u poslovanju, niti jedna država, kompanija ili pojedinac ne mogu sve ove izazove rješavati samostalno. No, kako je naglasila, uz pomoć tehnologije, svi zajedno možemo transformirati današnjicu. „Tehnologija koju u Siemensu razvijamo već gotovo dva stoljeća transformira svijet donoseći inovacije u gotovo sve industrije. Uvjereni smo da će industrijski metaverzum biti jedna od takvih novosti koja će u idućih 20 godina, oblikovati i osnažiti kompanije, potičući njihovu efikasnost i održivost te tako u konačnici promijeniti svijet u kojem živimo i poslujemo na bolje. Svaka kompanija, ma koliko bila velika ili mala, gdje god se nalazila, može izaći na globalno tržište, učiti, doprinositi i rasti. To je zajednički potencijal koji imamo u Hrvatskoj i koji kroz koncepte poput industrijskog metaverzuma možemo zajedno razvijati“, istaknula je predsjednica Uprave Siemens Hrvatska.

Poseban gost na događaju bio je Theo Papadopoulos, voditelj Siemens Industrial Metaverse Laba, koji je, kako je rekao, uvjeren da će digitalizacija pomoći u postizanju rasta i napretka, uz korištenje manje resursa, te omogućiti izgraditi svijet u kojem će pametna proizvodnja, pametni energetski sustavi te pametne zgrade učiniti svakodnevicu zdravijom i održivijom, piše Lidermedia.hr.


Izvor: Lidermedia.hr

ar©tur 2021