IRT 3000

Sadržaj

Schneider Electric predstavio rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu

17.01.2023

Inteligentno, intuitivno i atraktivno rješenje Schneider Home štedi novac i održava udobnost - čak i kad nestane struje.
Energetska učinkovitost, ekološka održivost i jednostavnost uporabe dolaze u naše domove na jedan sasvim nov način.

Schneider Electric Unveils First-of-its-Kind Simple Smart Sustainable Home Energy Management Solution at CES 2023

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji predstavio je u američkom gradu Las Vegasu, na upravo dovršenom Svjetskom sajmu potrošačke elektronike (CES 2023), rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu: Schneider Home – prvo takve vrste u svijetu. Namijenjeno je svima koji teže uštedama, udobnosti i energetskoj neovisnosti.

Rješenje za upravljanje energijom u kući, Schneider Home, sastoji se od kućne baterije koja služi za ekološki čistu pohranu energije, visoko naponskog solarnog invertera, pametne električne upravljačke ploče, punjača za električna vozila te niza utičnica i prekidača za svjetlo, a svime time upravlja jednostavna Schneider Home aplikacija.

Rješenje Schneider Home inteligentno upravlja energijom u jednom kućanstvu, tako što na jednom mjestu spaja električnu energiju iz mreže, energiju iz solarnih panela, bateriju i punjač za e-vozila.  Nudi neusporedivu inteligenciju vlasnicima kućanstva, počevši od praćenja potrošnje električne energije u svakom kućanskom aparatu i uređaju, do situacija u kojima treba odlučiti gdje usmjeriti pohranjenu energiju u razdobljima njene nedostupnosti iz elektro distribucijske mreže. Usto, rješenje je tako konfigurirano da može, bez dodatnih nadogradnji, udovoljiti svakoj potražnji za energijom, bez obzira koje se električno vozilo koristi. Svjetski sajam potrošačke elektronike nagradio je Schneider Home rješenje posebnim priznanjem za inovativnost dizajna, što je dodatna potvrda ostvarene elegancije u oblikovanju uređaja i integriranog pristupa u projektiranju rješenja namijenjenoga novom dobu upravljanja energijom u kućanstvima.

Schneider Home nudi jedinstvenu integraciju energetskih resursa i digitalnih funkcionalnosti:

Schneider Pulse: To je središte elektrificiranog kućanstva. Pametna električna upravljačka ploča prepuna tehnologija, funkcionalnosti i inteligencije - međusobno povezuje razne izvore energije u jednom kućanstvu.

Schneider Boost: Kućna baterija za pohranu energije. Posprema energiju koja dolazi iz solarnih panela tijekom dana, a koristi se u razdobljima najveće potrošnje, kako bi se smanjili računi za energiju i omogućila njena raspoloživost i u trenucima zastoja isporuke iz distribucijske mreže.

Schneider Inverter: Visoko naponski hibridni solarni inverter i baterija. Pretvara energiju iz solarnih panela u iskoristivu izmjeničnu struju.

Schneider Charge: Punjač za električna vozila. Pametno koristi energiju iz solarnih panela i baterije, kako bi ubrzao punjenje vozila i smanjio troškove energije.

Schneider Home: Jednostavna aplikacija za praćenje, nadzor i upravljanje svim kućnim izvorima energije i trošilima.

Trenutak u kojem je predstavljeno Schneider Home rješenje ne može biti važniji: cijena električne energije raste svugdje u svijetu, dok klimatološke nepogode i prouzročene nestabilnosti distributivnih mreža povećavaju potražnju za čistijom, troškovno učinkovitijom i sigurno dobavljivom energijom.

Kao jedan od predvodnika u industriji, Schneider Electric spremno ispunjava sve potrebe korisnika i ujedno ih priprema za budućnost. Ovo rješenje ispunjava jasnu i rezonantnu potrebu tržišta u doba kada su energetska učinkovitost i ekološka održivost najvažniji faktori razvoja pametnog zgradarstva.

Rast potražnje za energijom iz obnovljivih izvora dodatno je potaknut potrebama sve većeg broja zemalja za izvorima energije iz sigurnih i stabilnih izvora.

www.se.com

ar©tur 2021