IRT 3000

Sadržaj

Austrijska tvrtka Best in Parking preuzela 50 posto Verso Altima

16.01.2023

Austrijska tvrtka Best in Parking (BIP) postala je vlasnikom 50 posto udjela domaće IT tvrtke Verso Altima, čime BIP osigurava nadogradnju ponude digitalnih usluga, a Verso osnažuje međunarodnu prisutnost i komercijalizaciju vlastitih rješenja, izvijestio je Tportal.

1. Best in Parking, foto UnsplashBest in Parking, foto Unsplash

U Verso Altime su istaknuli da će BIP tim snažnim iskorakom ka digitalnoj transformaciji uz parkiranje i e-naplatu imati dostup individualno razvijenim rješenjima za gradove uključujući rasvjetu, potrošnju energije i vode, kvalitetu zraka, upravljanje prometom, pametna rješenja za digitalno plaćanje, učinkovito upravljanje zgradama kao i rješenja za kibernetičku sigurnost. „Cilj je stvaranje održivih, pametnih, povezanih i sigurnih gradova, a specijalizacija u rješenjima za pametne gradove ima središnje mjesto u strategiji tvrtke. Mobilnost mora biti pametnija, klimatski prihvatljivija i digitalnija, zbog čega je učinkovito upravljanje parkiranjem i prometom neophodno za gradove budućnosti“, izjavio je izvršni direktor BIP-a Johann Breiteneder te naglasio da s investicijom u Verso Altimu jačaju i svoju poziciju aktivnog partnera javnih uprava u povećanju kvalitete života i štednji resursa.

Direktor Verso Altime Mario Gerenčir istaknuo je da time počinje nova fazu rasta, kao i da će konsolidirati vlastiti portfelj rješenja i proizvoda ići ukorak s Nacionalnom strategijom, smjernicama EU-a i svjetskim trendovima u stvaranju održivih i samodostatnih gradova. „Promjenom vlasničke strukture omogućit ćemo brz i kvalitetan razvoj vlastitih resursa, povećanje vidljivosti referentnih proizvoda te osigurati nova zapošljavanja i ulaganje u razvoj i istraživanja,“ naglasio je Gerenčir, prenosi Tportal.

Tportal

ar©tur 2021