IRT 3000

Sadržaj

Končar-inženjering preuzeo Telenerg Inženjering

02.01.2023

Končar-inženjering, tvrtka iz sastava Končar grupe, potpisala je i zaključila ugovor o preuzimanju u potpuno vlasništvo zagrebačke tvrtke Telenrerg Inženjering, specijalizirane za inženjering elektroenergetskih postrojenja u elektroprivredi i industriji, prenosi portal SEEbiz.eu.

1. Končar, foto PixabayKončar, foto Pixabay

Kako je priopćeno iz Končar Elektorindustrije, tom će akvizicijom Končar-Inženjering proširiti portfelj usluga na području projektiranja, nadzora, ispitivanja i puštanja u pogon kompletnih elektroenergetskih postrojenja niskog, srednjeg i visokog napona te cjelovitih elektroenergetskih rješenja na postrojenjima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije. Time će se dodatno osnažiti pozicija Končara na domaćem i stranim tržištima, ističe se u priopćenju, u kojem nije navedena vrijednost te transakcije.

Inače, Telenerg Inženjering posluje od 1991., a prema zadnjim dostupnim podacima, u 2021. ostvario je ukupni godišnji prihod od 63,3 milijuna kuna, što je za 16,9 milijuna više nego godinu ranije, uz dobit od 5,9 milijuna kuna ili gotovo 600 tisuća više, piše SEEbiz.eu.

ar©tur 2021