IRT 3000

Sadržaj

Hrvatska tvrtka razvija aplikaciju za polaganje vozačkih ispita u Njemačkoj

13.05.2022

Domaća IT tvrtka Q i njemački startup Streamways razvili su mobilnu i web aplikaciju za pomoć polaznicima njemačkih autoškola u svladavanju teorijskog ispita, koje trenutno koristi 30 autoškola u Njemačkoj, prenosi N1 portal.

3. aplikacija za polaganje ispita, foto PixabayAplikacija za polaganje ispita. Foto: Pixabay

Kako su izvijestili iz Q-a, rješenje su plasirali u veljači ove godine, a ideja je došla od osnivača Streamwaysa, Christiana Karstofta Madsen i Magnusa Wernera. Primijetili su, kažu, da je sustav polaganja vozačkog ispita u Njemačkoj zastario. Polaznici autoškola morali su točno riješiti 1.300 pitanja koja je država propisala, kao i pet puta uspješno položiti simulaciju samog ispita kako bi dobili pravo izlaska na polaganje teorijskog ispita. Osmislivši modernu aplikaciju za mlade, dvojac se obratio zagrebačkom Q-u te su zajedno napravili platformu koja olakšava polaganje vozačkih ispita i čini ga zabavnim. Pri tome svatko bira kojim tempom želi učiti, dok instruktori kroz aplikaciju mogu pratiti napredak učenika.

Streamways je, prenosi N1, dostupan njemačkim autoškolama, a Q je radio na dizajnu i brendingu platforme, patentirao je desktop i mobilnu verziju aplikacije za polaznike, kao i desktop verziju za autoškole i administratore.

N1 portal

ar©tur 2021