IRT 3000

Sadržaj

Schneider Electric podržava prijedlog Europske unije o ograničavanju upotrebe štetnog plina SF6

28.04.2022

• Kompanija podupire novi prijedlog EU o reviziji korištenja štetnog plina dodatno ističući kako je sada vrijeme za ubrzanje prijelaza na tehnologije zelene energije
• Schneider Electric nastavlja isporučivati Pure Air zelenu i digitalnu tehnologiju temeljenu na čistom zraku

Schneider Electric_25042022

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, pružio je snažnu potporu nedavnoj objavi Europske unije o budućoj uporabi najjačeg stakleničkog plina na svijetu. Novi prijedlog EU-a o reviziji politike uključuje i SF6, plin koji se desetljećima široko koristi u električnoj opremi zbog svoje jedinstvene prikladnosti, ali i nedostatka konkurentnih alternativa.

Ispunjavajući obećanje o izgradnji punog portfelja ponuda bez SF6, Schneider Electric nastavlja isporučivati na tržište revolucionarni paket ekološki superiornih i digitalnih tehnologija koje izbjegavaju upotrebu stakleničkog plina SF6, zamjenjujući ga čistim zrakom. Dostupnost i pouzdane visoke performanse tih dugo očekivanih čistih tehnologija čine trenutačne napore EU-a, u pogledu revizije politike F-plina, pravodobnim i ostvarivim. Usvajanje revidirane europske politike o ograničavanju uporabe SF6 plina predstavljalo bi prekretnicu u sprintu za uspješno rješavanje europskih klimatskih ciljeva obzirom na sve manje vremena preostalog za budućnost ograničenog porasta globalne temperature na 1.5 stupanj.

Više informacija: https://www.iee.fraunhofer.de/en/research_projects/search/laufende/f-gas-free.html

ar©tur 2021