IRT 3000

Sadržaj

Jadrolinija naručuje putničke brodove na hibridni pogon

26.01.2022

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je na aktualnom satu Hrvatskoga sabora da Jadrolinija u idućih nekoliko godina planira nabaviti više brodova sa 'zelenim' pogonom, od kojih će dio biti sufinanciran kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost, piše Novi list.

2. Jadrolinija, foto JadrolinijaJadrolinija, foto Jadrolinija

„Korona je udarila i Jadroliniju, njihov je prihod posljednje dvije godine, poglavito 2020. godine, manji i nisu mogli ići u investicije i nabavku novih brodova, budući da su se borili za likvidnost. Mi smo kroz Nacionalni program oporavka planirali nabavu šest novih brodova, od čega tri putnička, dva do 45 metara na hibridni pogon i tri katamarana. Projekti su za to završeni, bit će predani Upravi Jadrolonije i oni će ove godine raspisati natječaj. Krenut će gradnja tih brodova i možemo računati da bi tijekom 2023. dva bila izgrađena“, istaknuo je ministar.

Prema riječima Davida Sopte, predsjednika uprave nacionalnog putničkog brodara, za početak je planirana nabava tri broda, od kojih bi dva bila nešto manji putnički brodovi koji će zamijeniti sadašnje starije brodove, uz još jedan veliki putnički trajekt. Nakon njih, slijedit će postupci nabave još nekoliko brodova. „Imamo plan aktivnosti i nabave za iduće razdoblje, a dio investicija ćemo, uz odobrenje resornog ministarstva, financirati kreditnim zaduženjem. Investicijske planove i obnovu flote donekle je usporila pandemija, ali sada nastavljamo s provedbom u kojoj za početak, u periodu od tri godine, planiramo nabavu tri broda. Radi se o dva putnička broda, kapaciteta prijevoza oko 400 putnika, koji će ploviti na lokalnim linijama na dubrovačkom području i na području Lošinja i okolnih otoka. Treći brod će biti znatno veći, riječ je o putničkom trajektu s kapacitetom prijevoza 200 vozila i tisuću putnika, a plovit će na liniji između Splita i Hvara“, rekao je Sopta, objašnjavajući kako će sva tri broda imati isti tip pogona, sa znatno manjim emisijama stakleničkih i ostalih štetnih plinova u atmosferu.

Brodovi će biti na hibridni pogon, odnosno imat će dizelske motore i električni pogon s baterijama. U lukama bi, pri isplovljavanju i uplovljavanju te manevriranju, koristili prvenstveno električni pogon, čime bi značajno smanjili emisije stakleničkih plinova.

Jadrolinija će pokrenuti i projektiranje tri trajekta, također na hibridni pogon, za zadarsko područje, s kapacitetom prijevoza od osamdesetak vozila, a u roku od četiri godine predviđena je i nabava još jednog manjeg putničkog broda za liniju koja povezuje Šibenik s otocima, piše Novi list.

Novi list

 

ar©tur 2021