IRT 3000

Sadržaj

Glas poduzetnika prikupo više od 3100 donacija i naručio prijeko potrebne kontejnere od tvrtke Jedinstvo

13.01.2021

Paralelno s donacijama za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresom koji su otvorili Vlada i Crveni križ pristižu i donacije raznim udrugama, a ona poduzetnička – Glas poduzetnika - objavila je da je u nekoliko dana prikupila za Sisačko-moslavačku županiju više od dva milijuna kuna, piše Jutarnji list.

2. Kontejner, Jedinstvo

Glas poduzetnika okuplja male i srednje poduzetnike te obrtnike, a nakon obilaska Siska, Petrinje, Gline i Majura dogovorili su s tamošnjim lokalnim čelnicima, gradonačelnicima i načelnicima općina isporuku 20 stambenih kontejnera hrvatske proizvodnje građanima čije su kuće uništene u potresu. Kontejneri s ugrađenim grijalicama od 2 kW odmah su i naručeni uz uplatu avansa krapinske kompanije Jedinstvo, a cijena jednog kontejnera s grijalicom, dostavom na lokaciju i PDV-om je 38.470 kuna. U pitanju je više od 3100 donacija poduzetnika.

Josip Mihalić, predsjednik Uprave Jedinstva, tvrtke koja je uz Tehnix najveći proizvođač kontejnera u Hrvatskoj, kaže da je Glas poduzetnika samo jedna od udruga koja je od njih ovih dana naručila kontejnere, a najveći naručitelj trenutačno je Ministarstvo gospodarstva koje je za državne robne zalihe naručilo 100 komada. Ti su kontejneri veličine šest metara sa 2,5 metra, a bez dodatne opreme stoje 29.000 kuna (bez PDV-a). Budući da su im kapaciteti popunjeni i ne stižu proizvoditi onoliko koliko ih trenutačno treba u Hrvatskoj zbog potresa, Mihalić kaže da pregovaraju s inozemnim kupcima o tome da se te isporuke malo odgode.

Jutarnji list

ar©tur 2016