IRT 3000

Sadržaj

HMS Networks AB (publ) stječe većinski udio u Procentec B.V.

08.10.2020

HMS Industrial Networks AB, podružnica HMS Networks AB-a (publ), stekla je 70% dionica Holandske tvrtke Procentec B.V. sa sjedištem u Rotterdamu, Procentec je svjetski lider u pružanju usluga za dijagnosticiranje i monitoring industrijskih mreža.

1Generalni direktor HMS-a Staffan Dahlström (desno) i generalni direktor Procenteca, Pieter Barendrecht (na zaslonu) na predstavljanju pripajanja. Na daljinu, zbog restrikcija usljed Covida-19. 

Procentecova ponuda osigurava pouzdanu mrežnu infrastrukturu za industrijsko umrežavanje kao što su PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP i druge industrijske ethernet standarde. Portfelj sadrži ključne proizvode, ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas i Osiris koji pružaju pomoć tehničarima na terenu u obavljanju mrežnog monitoringa, analize i rješavanja problema na jednostavan način - na licu mjesta u tvornicama, kao i na daljinu, sprečavajući pritom neželjeno usporavanje proizvodnje.

"Procentec zapravo popunjava prazninu u HMSovoj ponudi u komunikacijskoj infrastrukturi. Industrijska mreža je od vitalnog značaja u industrijskom procesu, a Procentecov proizvod i usluge pospješuju neprekidno pružanje usluga i dostupnost podataka, posebno u kritičnim mrežama", rekao je Steffan Dahlström, glavni direktor HMS Networksa. Dahlström je dodao: "Sa Procentecom, HMS dobija pristup postprodajnom tržištu globalne industrijske mreže, što HMS približava kranjim korisnicima industrijske mreže. Ovo je vrlo zanimljiva nova dimenzija za HMS, imajući u vidu činjenicu da mi danas uglavnom opskrbljujemo proizvođače uređaja i mašinerije." 

"Ushićeni smo što postajemo dio HMS-a, što otvara nove vidike za Procentec. HMS-ov značaj na međunarodnoj sceni će biti od velike važnosti za Procentec u daljnjem razvoju. Bit će i odlična prilika za razmjenu IP-a između tvrtki, kao i zajedničkog stvaranja rješenja u vezi s industrijskom mrežom i Industrijom 4.0", rekao je Pieter Barendrecht, glavni direktor Procenteca.

HMS je preuzeo 70% Procenteca od osnivača tvrtke koji više nisu aktivni. Preostalih 30% je ostalo u vlasništvu trenutnog rukovodstva, čime će oni i dalje zadržati svoje pozicije, te nastaviti voditi poslovanje Procenteca. 

Grupacija Procentec je sa oko 70 uposlenika i podružnica u Njemačkoj, Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, u 1/2 2019. godini imala ukupnu prodaju od 11,7 milijuna Eura.

Pripajanje će imati ograničen utjecaj na HMSovu zaradu po dionici.

Izvor: HMS Industrial Networks

 

ar©tur 2016