IRT 3000

Sadržaj

Franck uložio 17 milijuna kuna u proizvodnju i IT opremu

11.09.2020

Ukupne investicije Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosile su 17 milijuna kuna i financirane su vlastitim sredstvima, objavila je ta zagrebačka tvrtka.

3. Franck
U Francku ističu kako su i u zahtjevnim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije nastavili s redovnim investicijama u proizvodne pogone, IT sustave te, u manjem obujmu, u ugostiteljsku opremu.

Najveća pojedinačna investicija Francka u ovoj godini, vrijedna 6,5 milijuna kuna, ulaganje je u mlin i sustav silosa u pogonu kave koji je trenutno u završnoj fazi. Investicija obuhvaća i automatizaciju te povećavanje učinkovitosti završnog, transportnog pakiranja u pogonu za proizvodnju cappuccina i drugih instant proizvoda poput funkcionalnih napitaka s kavom. Kako navode iz Francka, riječ je o nastavku projekta povećanja kapaciteta pakiranja koji je pokrenut 2018. godine. Nastavljen je i razvoj novih proizvoda u skladu s aktualnim potrošačkim trendovima te je pojačana mreža od više od 1.000 lokacija 'kave za van' te samoposlužnih aparata s digitalnom tehnologijom.

 

ar©tur 2016