IRT 3000

Sadržaj

Šestan-Busch razvija specijalne maske koje štite od koronavirusa

31.07.2020

Šestan-Busch, svjetski poznat proizvođač protubalističkih zaštitnih kaciga iz Preloga, početkom godine ugovorio je novi posao proizvodnje 30.000 kaciga za češku vojsku.

3. Šestan-Busch
No, osim obrambenog sektora u posljednje tri godine počela je orijentacija prema tržištu civilne zaštite.

- Upravo dovršavamo projekt multifunkcionalne zaštitne kacige za civilnu zaštitu RH koji je sufinanciran sredstvima ESI fondova. No, ono što bi sve građane moglo zanimati jest projekt izrade maske koja štiti od koronavirusa – rekao je Goran Basarac, izvršni direktor za strateški razvoj i provedbu projekata Šestan-Busha za poslovni tjednik Lider.

Prema njegovim riječima, pandemija je ubrzala projekt izrade zaštitnih maski koji u rujnu planiraju prezentirati civilnoj zaštiti. Riječ je o maski koja bi štitila od koronavirusa kao i od svih ostalih bioloških ugroza.

- Takva maska zasad ne postoji pa se ljudi pokušavaju zaštititi jednokratnim kirurškim maskama ili onima platnenima, što ne pruža primjerenu zaštitu. Naša maska bit će odgovarajuća zaštita građanima od koronavirusa, a na tržištu bi se mogla naći do kraja godine – istaknuo je Basarac.

ar©tur 2016