IRT 3000

Sadržaj

Rimac zaposlio bivšeg glavnog inženjera Aston Martina

27.07.2020

Rimac Automobili dobili su novo pojačanje - Chrisa Porritta, bivšega glavnog inženjera u Aston Martinu.

1. Rimac, Porritt
Porrit je također vršio dužnost voditelja odjela za specijalne projekte u Appleu te potpredsjednika inženjeringa u Tesli. Hrvatski auto proizvođač Porritta je imenovao CTO-om (direktorom tehnologije) Rimac Automobila gdje će direktno odgovarati izvršnom direktoru Mati Rimcu, s fokusom na nadolazeće projekte.

Porrittov početak bilo je mjesto pripravnika u Land Roveru gdje je s vremenom stigao do pozicije glavnog inženjera za dinamiku vozila. Funkciju glavnog inženjera u Aston Martinu držao je do 2013., nakon čega je prešao u Teslu na mjesto potpredsjednika za inženjering vozila. Karijera mu nakon toga odlazi i do Applea gdje je bio član grupe za razvoj novih proizvoda koje, pretpostavlja se, ima veze sa sustavima za autonomnu vožnju.

- Brinulo me da ljudi s velikim iskustvom u industriji neće odgovarati našoj kulturi i duhu poduzeća. Međutim, kao apsolutni ljubitelj automobila, koji se voli uključiti u stvaranje novih projekata, Chris se uklopio odmah od početka. Dijelimo isti način razmišljanja: želimo razvijati automobile koji podižu ljestvicu, zabavni su i kvalitetni. Jedva čekam rezultate koje ćemo zajedno ostvariti - komentirao je Rimac.

ar©tur 2016