IRT 3000

Sadržaj

AD Plastik u Rusiji ugovorio 60,7 milijuna eura novih poslova

22.06.2020

AD Plastik grupa ugovorila je nove poslove s ruskim AvtoVAZ-om ukupne vrijednosti 57,7 milijuna eura za novi model Lade Nive te tri milijuna eura vrijednu proizvodnju dijelova za Nissan Qashqai, također u Rusiji, priopćili su iz solinske tvrtke.

Nova Lada Niva, najdugovječnije vozilo na ruskom tržištu, proizvodit će se u tvornici AvtoVAZ u Togliattiju i u odnosu na model koji je na tržištu više od sedamnaest godina doživjet će potpuni redizajn. AD Plastik Togliatti za Ladu Nivu proizvodit će razne komponente eksterijera poput obruba prednjih i zadnjih odbojnika, obloga blatobrana, ublaživača udara, štitnika prednjeg i zadnjeg blatobrana te bočnih letvica vrata.

Osim za proizvodnju, AD Plastik grupa zadužena je i za razvoj rešetki vjetrobranskog stakla i vanjskih obloga stupova, kaže se u priopćenju. Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2023. godine, a predviđeno trajanje projekta je deset godina. Ugovoreni su i novi poslovi ukupne vrijednosti tri milijuna eura za Nissan Qashqai, čije će se prednje obloge blatobrana proizvoditi u AD Plastiku Kaluga, također u Rusiji.

Početak serijske proizvodnje planiran je u zadnjem tromjesečju 2022. godine s predviđenim trajanjem projekta od šest godina.

ar©tur 2016