IRT 3000

Sadržaj

Hrvoje Kekez novi predsjednik Uprave Đure Đakovića

17.01.2020

Novi predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe je Hrvoje Kekez, izvijestili su iz te slavonskobrodske tvrtke.Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Kekez je imenovan predsjednikom Uprave Đuro Đaković grupe na mandat od šest mjeseci, i to od 7. siječnja do 7. srpnja 2020. godine.

200113 HR3Uz njega, Upravu tvrtke čini i Slaven Posavac kao član Uprave. Inače, bivši predsjednik uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović je 30. listopada prošle godine podnio ostavku. U obrazloženju ostavke Bogdanović je istaknuo kako se Đuro Đaković grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema: nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Također, naveo je i da je provedeno gotovo kompletno poslovno restrukturiranje i da trenutno grupacija posluje samo u održivim programima, dok su svi neperspektivni ugašeni. Bogdanović je u obrazloženju ostavke naveo i da smatra kako, unatoč naporima Uprave i ostvarenom napretku u poslovnim rezultatima, daljnje poboljšanje nije moguće bez provođenja cjelovitog financijskog restrukturiranja s naglaskom na jačanje kapitala grupacije.

ar©tur 2016