IRT 3000

Sadržaj

ENGEL: Dinamička kontrola protoka iQ

10.08.2018

iQ flow je novo proširenje palete inteligentnih perifernih uređaja, koji poboljšava stabilnost procesa injekcijsko prešanja, smanjuje količinu otpada i poboljšava energijsku učinkovitost.

180805-S4Većina otpada pri injekcijskom prešanju nastaje radi grešaka u kontroli temperature, stoga je Engel već 2010. godine predstavio flomo, elektronski vodeni razdjelni sustav za uravnoteženje temperature kalupa, za bolju preglednost i dosljednost pri kontroli. flomo je nadomjestio razdjelnike rashladne vode, koji su zahtijevali mnogo održavanja. Nova generacija e-flomo je na raspolaganju za aktivnu kontrolu nad protocima ili temperaturnim razlikama u svim individualnim krugovima za temperiranje kalupa. Prednost kontrole temperaturne razlike je automatsko podešavanje individualno potrebnog protoka za svaki krug radi kontrole temperature.

iQ flow control je novi korak u tom razvoju: programska oprema povezuje jedinice za kontrolu temperature (temperiralo=) i ubrizgavalicu i tako ostvaruje samo jednu jedinicu, koja na temelju izmjerenih vrijednosti, koje defnira e-flomo, kontrolira brzinu crpke u temperiralima prema potrebi.

Čitav sustav za kontrolu temperature je moguće postaviti, pratiti i centralno bilježiti na zaslonu ubrizgavalice s upravljanjem CC300, pri čemu se idealnu radnu točku svakog temperirala defnira i postavlja automatski.

www.engelglobal.com
www.lakara.si

ar©tur 2016