IRT 3000

Sadržaj

Produktivna rješenja za obradu temeljena na monoBLOCK

08.08.2018

Alati & kalupi, zrakoplovstvo ili energetika – pomoću pomaka traverze 950 mm na X-osi, 20.000 okr/min SpeedMASTER motor vretena i spremnik za alate sa 60 mjesta, DMU 95 monoBLOCK obradni centar nudi vrhunske mogućnosti za mnoge industrije. Na tlocrtnoj površini od 12,3 m² moguće je obrađivati pozicije promjera do 1.040 mm i mase do 1.000 kg.

180805-S2Pozicije mogu biti postavljeni na radni prostor i odozgo bez ikakvih poteškoća. Tri različita 3D upravljačka sustava i integrirani MPC (Machine Protection Control) zaokružuju ovo jedinstveno rješenje za 5-osnu obradu.

Koncept monoBLOCK obradnog centra je idealna osnova za sofsticirane aplikacije u zahtjevnim industrijama. Postolje iz jednog dijela, velikog volumena, stabilne klizne staze, 55 mm valjkaste vodilice na svim osima i FEM optimiranje na svim komponentama maksimalno doprinose visokoj krutosti. Veliki YRT ležaj na zakretno-rotacijskom stolu i veliki kuglasti vijci na svim osima, doprinose ekstremnoj stabilnosti. Masa optimirana na X i Y kliznim stazama, te na Z okviru sa GGG60 jamči dinamičku obradu.

Ergonomski dizajn DMU 95 monoBLOCK osigurava jednostavnu primjenu. Pozicije se mogu postaviti jednostavno odozgo pomoću krana, a odvojene čestice se odvoze sa obradnog centra preko stražnjeg velikog otvora. Oslonac obradnog centra u tri točke omogućuje jednostavnu instalaciju. Pokrovi od nehrđajućeg čelika u radnoj zoni jamstvo su visoke stabilnosti.

Na raspolaganju je nekoliko opcija kao što su nosači alata, mjerni senzori i proizvodni paketi, a sve za povećanje produktivnosti. DMG MORI također nudi dvije opcije upravljanja. DMU 95 monoBLOCK je opremljen sa CELOS, a korisnici mogu izabrati između Operate 4.7 na SIEMENS 840D liniji rješenja ili HEIDENHAIN TNC 640. Dodatno, MPC (Machine Protection Control) predstavlja preventivnu zaštitu stroja i alata zahvaljujući senzorima vibracija na vretenu s alatom.

www.dmgmori.com

ar©tur 2016