IRT 3000

Sadržaj

Knjiga Uporabna fizika odrezavanja kovin – Dobre prakse

Autori: Patrick De Vos i Jan-Eric Ståhl

Knjiga »Uporabna fizika odrezavanja kovin – Dobre prakse« prva je knjiga u zbirci knjiga, koju su autori Patrick De Vos, korporativni voditelj tehničkog obrazovanja pri Seco Tools, AB i Jan-Eric Ståhl, profesor na Katedri za proizvodne tehnologije i materijale Sveučilišta u švedskom Lundu, namijenili ljudima, koji u industriji i praksi imaju posla s obradom odvajanjem čestica.

U knjizi su detaljno predstavljeni različiti fizikalni modeli, s pomoću kojih opisujemo i analiziramo proces obrade, te osnovni mehanizmi obrade rezanjem metala. U središtu su u praksi često korišteni modeli, koji čitatelju nude bolje razumijevanje procesa obrade. U posljednjem poglavlju je oblikovana i veza između tehnologija strojne obrade i proizvodne ekonomike. Knjiga predstavlja praktični priručnik o tome, »što raditi« i »kako raditi«, da bi procesi obrade metala odvajanjem čestica bili pouzdani, produktivni i profitabilni.

Kome je knjiga namijenjena

Glavna namjena knjige je predstavljanje praktičnih modela za postizanje učinkovitog i profitabilnog procesa obrade metala odvajanjem čestica. Knjiga je namijenjena široj javnosti, koja se susreće s obradom metala. Naglasak je na praktičnoj primjeni, stoga je u knjizi manje matematičkih i znanstvenih tumačenja, no u njoj su ključna rješenja i pristupi, kako se znanost i teorija o obradi metala rezanjem primjenjuju u praksi. Knjiga je primjerena i za studente, kao i zaposlene u metaloprerađivačkoj industriji, a nadasve će joj se obradovati profesori, jer će im biti od velike pomoću u praktičnom laboratorijskom okruženju.

O zbirci

Zbirka daje praktične smjernice za rješavanje izazova pri obradi metala rezanjem i najveću produktivnost u radionici. U svakoj knjizi, koje obuhvaćaju približno 200 strana, detaljno je obrađena jedna od četiri teme: trošenje alata, obradivost i materijali obradaka, rezni materijali i geometrije, te tehnike za kompenzaciju alata S navedenom zbirkom društvo Seco Tools nastavlja svoju posvećenost obrazovanju, osposobljavanju i obavještavanju stručne javnosti u industriji, jer je zbirka knjiga sa svojim bogatim sadržajem ujedno i dio programa tehničkog obrazovanja društva Seco Tools, a primjenjuju je brojni profesori strojarstva na sveučilištima u svijetu.

Knjiga je tiskana na slovenskom jeziku.

Več se izplača! Ob naročilu celotne zbirke knjig SECOTOOLS (3knjige) vam priznamo 15 % popust na celotni nakup. Ob nakupu dveh knjig iz zbirke pa 10 % popust.

ar©tur 2016