IRT 3000

Sadržaj

Najava novog broja

 irt3000-hr-naslovnica-52-1000px

 

 

  Rujan 2020

ALATNIČARSTVO I STROJOGRADNJA

PROIZVODNJA I LOGISTIKA

Čeono glodalo s dugim vijekom trajanja, koje osigurava pouzdan proces obrade

Najava 52. IRT ADRIA 3000_Image_1Kupci tvrtke Mapal svoje povjerenje daju seriji čeonih glodala FaceMill-Diamond s polikristalnim dijamantnim (PCD) reznim oštricama za čeono glodanje s visokim stupnjem odvajanja materijala kod nestabilnih proizvoda na visokoučinkovit način odvajanja. Čelična glodala s trajno pričvršćenim reznim oštricama od PCD osiguravaju postizanje najvećih posmaka te iznimno visokih stupnjeva odvajanja materijala

Nova jedinica za prihvat s podesivim kutom za preoblikovanje limova

Najava 52. IRT ADRIA 3000_Image_2Tvrtka Bilsing Automation je predstavila novu okretnu jedinicu za prihvat za preoblikovanje limova. To fleksibilno rješenje nastavlja trend smanjivanja broja operacija pri preoblikovanju limova s proizvodnjom većeg broja proizvoda u pojedinom alatu.

 • Zabrinutost alatničara zbog nedostataka narudžbi
 • Automatizirano rješenje pri obradi s nosivošću do 1.200 kg
 •  Otvore muzej namijenjen obradnim strojevima
 • Profesionalne simulacije i programiranje robota u svega pet koraka
 • Sajam PaintExpo 2020 ove godine održavati će se od 12. do 15. listopada
   

NEMETALI

SPAJANJE, MATERIJALI I TEHNOLOGIJE

Mljevenje, miješanje i bojanje osnovnog i mljevenog materijala

Najava 52. IRT ADRIA 3000_Image_3Mljeveni materijal se obično dodaje originalnom materijalu nakon sušenja, jer su vremena sušenja obaju sastojaka različita. Poznajemo ručno miješanje i miješanje s uređajima za doziranje. Za dodavanje mljevenog materijala su razvili namjenske uređaje. Najjednostavniji i najjeftiniji uređaj za doziranje je pneumatska skretnica, koja zaredom dodaje osnovni materijal, a zatim mljeveni materijal u podešenom omjeru.

ArianeGroup je uspješno testirao potpuno aditivno izrađenu komoru za izgaranje

Najava 52. IRT ADRIA 3000_Image_4ArianeGroup je zajednička tvrtka europske zrakoplovne i svemirske tvrtke Airbus i francuske grupacije Safran. Čine je tri divizije, koje uključuju svemirsku (orbitalni pogonski sustavi i oprema), obrambeni i sigurnosni. Izradili su i testirali čitav demonstrator motora na gornjem stupnju, koji uključuje najnovije pogonske tehnologije i razvijen je za potvrđivanje inovativnih proizvodnih tehnologija, materijala i procesa, kao što su aditivne tehnologije, lasersko paljenje i primjena jeftinih materijala.

 • Serijska proizvodnja plastomernih kompozita
 • Sušare Wittmann na stlačeni zrak
 • Zaštitne maske od LSR i PP za zaposlene u zdravstvu
 • Spajanje kompozita i metala: laserski postupak
 • Plavi laseri dodaju snagu i svjetlost
 • Lasersko zavarivanje različitih metala s naprednim laserskim upravljanjem zrakom
   

SUVREMENE TEHNOLOGIJE

ODRŽAVANJE I TEHNIČKA DIJAGNOSTIKA

Čovjek, tvoje buduće tkivo biti će od nanostrukturiranog materijala

Najava 52. IRT ADRIA 3000_Image_6Istraživači s Tehničkog sveučilišta Chalmers u Götheborgu razvili su novi materijal sličan sintetičkoj gumi, s jedinstvenom kombinacijom svojstava. Materijal može biti primjeren za primjenu u različitim medicinskim pomagalima za potporu ili nadomještanje ljudskog tkiva. 3D-otisnut »nos« (na fotografiji) je primjer, kako materijal može djelovati kao mogući nadomjestak hrskavice.

Kako izbjeći skupa uklanjanja kvarova i zastoja?

Najava 52. IRT ADRIA 3000_Image_5U sljedećem broju časopisa IRT3000 predstaviti ćemo prijevare i falsifikacije, koje se mogu događati na području održavanja hidrauličkih sustava. A ukoliko poznajemo opasnosti i imamo znanje, možemo se obraniti od takvih neugodnosti. Prvo se suočavamo s kvarom i izdvojimo najočitije uzroke. Prije nego li pozovemo stručnjaka, provjeravamo najosnovnije moguće uzroke: oštećeni kabeli za elektromagnetske ventile, zamašćeni hladnjaci, oštećena sklopka crpke, zatvoren kuglasti ventil radi vibracija ...

 • Umjetna inteligencija poboljšava prilagodljivost robota
 •  S inovacijama tiskane elektronike do napretka u medicini
 • Potpuno električni motocikl LiveWire tvrtke Harley-Davidson
 • Mala škola pomazivanja
 • Novosti na području tehničke dijagnostike
 • Metode čišćenja u proizvodnji

 

 

 

Najava 52. IRT ADRIA 3000.pdf

ar©tur 2016