IRT 3000

Sadržaj

Najava novog broja

 irt3000-hr-naslovnica-56-1000px

 

 

  Rujan 2021

ALATNIČARSTVO I STROJOGRADNJA

PROIZVODNJA I LOGISTIKA

Tvrtka Mazak je modernizirala svoju proizvodnju

ZNP3573_Image_4Tvrtka Yamazaki Mazak nastavlja svoju misiju na području vlastite visokokvalitetne proizvodnje obradnih strojeva s još jednom većom investicijom u proizvodnu opremu u svojem europskom proizvodnom pogonu u Ujedinjenom kraljevstvu. Najnovija, više milijuna funti vrijedna investicija obuhvaća instalaciju naprednog obradnog stroja VERSATECH V-140N/280 s dvije palete i dvostupnog vertikalnog obradnog centra centra FJV-60/80.

Internetska usluga za povezivanje senzora s digitalnim dvojnicima u oblaku

ZNP3573_Image_1Tvrtka Sick je izvijestila, da će njihova nova internetska usluga LiveConnect postati standard za prijenos podataka u stvarnom vremenu iz senzora tvrtke Sick na njihove digitalne dvojnike u oblaku, što će podržati napredak korisnika u smjeru digitalizacije industrije 4.0. Internetska usluga LiveConnect tvrtke Sick je aplikacija za praćenje u stvarnom vremenu, koja je jednostavna za primjenu te upravlja usmjeravanjem i prosljeđivanjem podataka aktivnih senzora, što omogućuje integraciju u internetske prikazivače i programsku opremu.

 • Primjena raspoloživog potencijala obrade
 • Pametni prigušivači omogućuju razvrtavanje najmanjih promjera bez vibracija
 • Prevlake CVD za obradu čelika i lijevanog željeza
 • Čišćenje zavara na vanjskim i unutrašnjim površinama na usmjeren, održiv i učinkovit način
 • Deset savjeta za upravljanje zalihama
   

NEMETALI

SPAJANJE, MATERIJALI I TEHNOLOGIJE

HASCO-vi sustavi za hlađenje već 50 godina na tržištu

ZNP3573_Image_5Tvrtka HASCO je bila jedna od prvih, koja je utirala put pri postavljanju standardna za hlađenje kalupa za injekcijsko prešanje polimera. Davne 1971. godine razvili su prvi utični konektor s odgovarajućom spojnicom i zatim ga patentirali. HASCO-ov sustav za temperiranje danas omogućuje visoku pouzdanost priključnih cijevi, a sustav isto tako osigurava odgovarajuću sigurnost te je otporan na brojne vanjske utjecaje. Kroz čitavo to razdoblje, u tvrtki su naravno broj komponenata namijenjenih hlađenju dodatno proširili.

Sajam Zavarivanje i rezanje odgođen za 2 godine

ZNP3573_Image_2Sajam SCHWEISSEN & SCHNEIDEN se 2021. neće održati. Novi datum vodećeg međunarodnog sajma za spajanje, rezanje i izradu prevlaka će se odvijati od 11. do 15. rujna 2023. Datum, koji je bio prvotno planiran za ovu godinu, zbog trenutačnih epidemioloških uvjeta neće se održati. Uzrok za odgodu sajma, kojeg posjećuje preko 50.000 posjetitelja je u zahtjevnoj organizaciji planiranju izvedbe svjetskog sajma.

 • Tvrtka Engel promovira mlade tehničarke
 • Gravimetrijski dozator Maguire za precizno doziranje
 • Netstal i Sabic otvorili centar za tankostijenu ambalažu
 • GreenWave: održiva generacija izvora zavarivanja
 • Inovativna tehnologija ARCTIG
 • Jeol je predstavio novi stroj za 3D ispis primjenom elektronskog snopa (PBF-EB)
   

SUVREMENE TEHNOLOGIJE

ODRŽAVANJE I TEHNIČKA DIJAGNOSTIKA

Sa strojnim učenjem do dodatne dimenzije

ZNP3573_Image_6Novi algoritam, koji su u Dysonovi školi za dizajn inženjerstva na Imperial Collegeu u Londonu, može pretvoriti dvodimenzionalne slike kompozitnih materijala u trodimenzionalne strukture. Algoritam za strojno učenje bi mogao donijeti korist znanstvenicima s područja materijala i proizvođačima pri proučavanju i poboljšanju konstrukcije i proizvodnje kompozitnih materijala, kao što su elektrode baterija i dijelovi zrakoplova, u 3D-tehnici.

Kako odrediti jamstvo novih hidrauličkih komponenata

ZNP3573_Image_3Uz promjenu nefunkcionalnih hidrauličkih komponenata s novima, isporučitelj će vam dati jamstvo zbog grešaka u materijalu i izradi za određeno razdoblje. To obično nije tako, ukoliko kupite komponentu s popustom sa stare zalihe. Valjanost jamstva kod kupnje nove hidrauličke komponente može biti različita, a obično ne kraća od tri mjeseca od dana kupnje. U sljedećem broju časopisa ćemo govoriti o razumijevanju uvjeta jamstva i o mogućnostima besplatnih popravaka, kada istekne razdoblje jamstva.

 • Izvrsnost i povjerenje u umjetnu inteligenciju utire put u digitalno doba
 • S alatom za otkrivanje lijekova do selektivnih membrana za baterije
 • Svemir (p)ostaje europski prioritet
 • Mala škola podmazivanja
 • Novosti na području tehničke dijagnostike
 • Metode čišćenja u proizvodnji

 

 

Najava 56.pdf

ar©tur 2021